Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Συλλάβετε, κατασχέστε, πλειστηριάστε»

Η… «death team» του Τόμσεν σαρώνει τις εφορίες

 
 
Μέχρι στιγμής ξέραμε για τους ράμπο του ΣΔΟΕ. Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι δεν είναι οι μοναδικοί, οι οποίοι φροντίζουν για τη φορολογική μας... συμμόρφωση. Κι αυτό γιατί τα κορίτσια του Πολ Τόμσεν είναι αμείλικτα.

Πρόκειται για μια ομάδα αυστηρά επιλεγμένη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία έχει αναλάβει ένα ρόλο όχι ιδιαίτερα ευχάριστο. Οι εντολές είναι σαφείς άλλωστε: «Συλλάβετε τους οφειλέτες, κατασχέστε περιουσίες, πλειστηριάστε ακίνητα», όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμά του.

Στη σύνθεση της ομάδας συμμετέχουν δύο κυρίες. Πρόκειται για την Αμερικανοκινέζα ΧούΤζιν και τη Γαλλίδα Μόργκαν Γκιλού. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Τόμας Στρόρι, ενώ μετέχουν οι εμπειρογνώμονες, Γουίλιαμ Κραντάλ, Κάρι Χουτάλα, Σβέιν Κρίστενσεν κα Μπάρι Ρουσέλ. Επίσης οι Τζάνετ Μπάσινκ και Πιερ Βάντενμπεργκ από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής και Τελωνειακής Ένωσης και οι Φρανκ Βαν Ντρίεσε, Σεμπάστιαν Βάινζιερ και Κλοντ Γουέντλινγκ της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη συγκεκριμένη ομάδα και ειδικά από την Κινέζα, Χούι Τζιν προήλθε η...ιδέα ότι πρέπει να φορολογηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες. Η ιδέα είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι κυρίες της συγκεκριμένης ομάδας.

Η ομάδα που τυπικά ονομάζεται Αποστολή Τεχνικής Βοήθειας στη Φορολογική Διοίκηση, Διεύθυνση Δημοσιονομικών Υποθέσεων έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικά γραφεία του κτιρίου στην Καραγιώργη Σερβίας, στον 4ο και 5ο όροφο. Οι εντεταλμένοι της τρόικας μάλιστα έχουν καθημερινές συναντήσεις και συσκέψεις με διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα θέματα που θεωρούν ότι έχουν ενδιαφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου