Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΑΡΝΙ ΤΩΝ LIDL;

 

 

Έξι με δέκα νωπά αρνιά παραλαμβάνει κάθε μέρα κάθε κατάστημα Lidl τα οποία και εξαντλούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού.



Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από τους ελέγχους που έκανε στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ LIDL (με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο διαθέτει προς πώληση αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδας 3,99 ευρώ το κιλό).

Προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Όσον αφορά τις τιμές των αρνιών, αυτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Χονδρικής πώλησης σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) η κατώτερη τιμή για το αρνί γάλακτος διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό, η ανώτερη στα 6,8 ευρώ το κιλό και η επικρατούσα στα 6,5 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά στην τιμή των κατσικιών η κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 6,3 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,9 ευρώ το κιλό με την επικρατούσα στα 6,6 ευρώ το κιλό ενώ τα εισαγόμενα αρνιά (ΠΓΔΜ και Ρουμανία) η κατώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό και η ανώτερη 6,1 ευρώ και 6 ευρώ για τα αρνιά από την ΠΓΔΜ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου