Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΦΠΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


 

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


«Τώρα προχωρούμε σε συμψηφισμό οφειλών, όχι μόνο από και προς το δημόσιο αλλά και ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα, οφειλών που αφορούν στο ΦΠΑ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, και των κ.κ. Φ.Σαχινίδη και Χ. Πρωτόπαππα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της αγοράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σε πρώτη φάση ο συμψηφισμός θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ ετησίως. Σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί και σε επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ.


«Με το έως τώρα σύστημα η ασυνέπεια του κράτους μπορούσε να μπλέξει και συνεπείς επιχειρηματίες. Με το νέο σύστημα, δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο,ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής», σημείωσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας πως το σχετικό μέτρο θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε πως θα καταργηθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ το οποίο δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου