Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αποφυλακίστηκε ο Στρος Καν...


Ο 62χρονος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, η προδικαστική ακρόαση της υπόθεσης του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, θα καταβάλει ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (επιπλέον υποχρεώνεται σε μια εγγύηση ασφαλείας 5 εκατ. δολαρίων), ενώ θα βρίσκεται υπό εικοσιτετράωρο κατ' οίκον περιορισμό στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη (αξίας 4 εκατ. δολαρίων).




Ακόμη είναι υποχρεωμένος να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και να έχει σκιά έναν ειδικό φρουρό, όροι οι οποίοι είχαν ζητηθεί από τους δικηγόρους του. Νωρίτερα ο Αμερικανός εισαγγελέας είχε απορρίψει τη θέση της υπεράσπισης ότι ο Στρος Καν είναι ένας «σεβαστός άνθρωπος» που δεν θα επιχειρήσει να διαφύγει εάν η δικαιοσύνη αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και δήλωσε ότι «έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση».

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι εισαγγελείς ανέφεραν ακόμη στο δικαστή Μάικλ Oμπους ότι η έξοδος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ από τον τόπο του εγκλήματος ήταν «ασυνήθιστα βιαστική».

Στη δίκη παρευρέθηκαν και η τρίτη σύζυγός του, Αν Σινκλέρ, αλλά και η μία από τις κόρες του, Καμίλ -συνοδευόμενη από το σύντροφό της- οι οποίες κρατούνταν από το χέρι στη διάρκεια της δίκης, ενώ ο Στρος Καν χαμογέλασε προς το μέρος τους πριν από την έναρξη.

Χθες ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΝΤ παραλίγο να διασταυρωθεί με το φερόμενο θύμα του, που μόλις εγκατέλειπε τη δικαστική αίθουσα περιγράφοντας τη δική της εκδοχή. Το πρόσωπο και η ταυτότητά της συνέχισαν να προστατεύονται, ενώ οι δικηγόροι της απέρριψαν κατηγορηματικά την εκδοχή της «συναίνεσης» που επικαλείται συστηματικά η άλλη πλευρά.

Στο μεταξύ οι συνωμοσιολογικές θεωρίες ενισχύθηκαν από την ανακοίνωση της αστυνομίας και του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» ότι στο δωμάτιο υπήρχε και τρίτος άνθρωπος! Η καμαριέρα βρήκε μισάνοιχτη την πόρτα της σουίτας και διασταυρώθηκε με έναν υπάλληλο που έπαιρνε τον δίσκο του πρωινού, ο οποίος της είπε ότι μπορεί να μπει για να καθαρίσει. Εκείνη έσπρωξε μέσα το καροτσάκι της και ο συνάδελφός της αποχώρησε, για να ακολουθήσει το... γνωστό συναπάντημα.

Ε. ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ - Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου