Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μίκης: Ξεδιάντροπο ξεπούλημα!





«Τα βάζεις με όλο τον ελληνικό λαό. Ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι αδιέξοδος και επικίνδυνος»! Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρωθυπουργό ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Νιώθω λίγο χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα. Και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Μας περιμένει αυτό που έγινε στη συνένωση των δυο Γερμανίων: η πλούσια Γερμανία «καταβρόχθισε» την ανατολική», επεσήμανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.



«Η κυρία Μέρκελ, η γκουβερνάντα μας είπε ότι πρέπει να βγει στο σφυρί όλη η Ελλάδα και έχει υπογράψει για αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου», είπε και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα αδιάντροπο ξεπούλημα. «Όλη η Ελλάδα είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε. Δεν πρέπει να περιμένουμε τον δήμιο να μας αποτελειώσει», είπε, καλώντας τους πολίτες και ειδικά τη νεολαία να αντιδράσουν και να ξεσηκωθούν.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, έκανε λόγο για «εκβιασμό», ενώ χαρακτήρισε την τρόικα «απόστημα και ένα σύστημα εθνικά παράνομο» και το μνημόνιο με «τσουβάλι με μόνο μια τρύπα, στο οποίο μας έχουν βάλει και μας λένε δε μπορείς να αναπνεύσεις».

Έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, περιγράφοντας τι θα του έλεγε αν τον καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως τους πολιτικούς αρχηγούς: «ο δρόμος που έχεις πάρει είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα και τελικά θα είναι μια μαύρη σελίδα για τη χώρα μας, η οποία θα έχει απήχηση σε σένα. Όσο μπορείς πιο γρήγορα, παράτα αυτά, πριν να είναι πολύ αργά. Είναι διέξοδος δρόμος αυτός, τα βάζεις με όλο τον ελληνικό λαό. Τι θέλεις; Να μείνεις στην ιστορία σαν ένας άνθρωπος που θάβει τη χώρα του ή την αναγεννά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου