Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έρχεται το ΣΔΟΕ!!!


Νέος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας Γιάννη Διώτης. Όπως υποσχέθηκε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ,θα είναι αμείλικτος με τους φοροφυγάδες.

Η ερώτηση κλειδί είναι με ποίους φοροφυγάδες θα είναι αμείλικτος; Και η απάντηση είναι μα φυσικά με τους Έλληνες μικρομεσαίους φοροφυγάδες.




Ας το πάρουμε χαμπάρι όλοι πως το κράτος δεν ενδιαφέρεται να πατάξει καμία φοροδιαφυγή. Αν το ήθελε μπορούσε μέσα σε 48 ώρες να βρει και να συλλάβει όλους τους παράνομους "μικροπωλητές" ( το βάζω σε εισαγωγικά γιατί κανείς δεν μπορεί να μας πει πόσα τζιράρουνε αυτοί οι "κύριοι" και μάλιστα ΟΛΑ μαύρα ) , να εντοπίσει όλες τις αποθήκες με τα παράνομα προϊόντα και τις μαϊμούδες , και μέσα από τα χαρτιά να βρει και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τους καλύπτουν, εφορίες-τελωνεία, Όλοι ξέρουμε που βρίσκονται τα κέντρα των Κινέζων και των μαύρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (κεντρικές αποθήκες) αλλά το κράτος δεν μπορεί να τα εντοπίσει! Οι παράνομοι πωλητές περπατάνε κατά εκατοντάδες στους δρόμους και στήνουν υπαίθρια παζάρια σε κεντρικά σημεία αλλά τα όργανα της τάξης (κάνουν πως) δεν τους βλέπουν! Αντιθέτως αν εσύ στήσεις ένα πάγκο με παράνομα προϊόντα ή ένα κατάστημα βγάλει 10 παραπάνω τραπεζοκαθίσματα εκεί η επέμβαση θα είναι άμεση και τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή. Κάποιοι δεν κάνουν φοροδιαφυγή αλλά φοροαποχή καθώς δεν πληρώνουν τίποτα σε κανένα, διακινούν στο σύνολό τους δισεκατομμύρια χωρίς το κράτος , οι δήμοι, τα ασφαλιστικά ταμεία (και όλοι αυτοί που πίνουν το αίμα του μικροεπιτηδευματία ) να εισπράττει ευρώ! Στην χώρα του παραλόγου έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα φτιάξουν ειδικά σώματα επιθεωρητών για παραπάνω ελέγχους (στους νόμιμους) , θα φτιάξουν βάσεις δεδομένων για διασταύρωση στοιχείων (των νόμιμων), θα βάζουν φυλακή όποιον (νόμιμο) δεν κόβει έστω και μία απόδειξη , ακόμα και κάρτα του πολίτη θα μας βγάλουν όπου θα καταγράφουν όλη την ζωή μας για να μην τους κλέψουμε ούτε ένα σεντ! Αλλά όσοι δεν είναι νόμιμοι, δεν δηλώνουν κέρδη στην εφορία, δεν κόβουν παραστατικά (πως θα μπορούσαν να κόψουν αφού δεν έχουν δηλωθεί ως έμποροι) και δεν αποδίδουν ΦΠΑ στο κράτος μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα την δραστηριότητά τους.

Να ευχηθούμε στον κύριο Διώτη καλή επιτυχία στον δύσκολο ρόλο που διάλεξε και να του δώσουμε μία συμβουλή. Αν θέλει να πατάξει πλήρως την φοροδιαφυγή και να ενισχύσει τα οικονομικά του κράτους, ας ξεκινήσει από αυτούς που διακινούν δισεκατομμύρια ευρώ και δεν δηλώνουν τίποτα , ας συνεχίσει με τις μεγάλες εταιρίες και τις κομπίνες εις βάρος του δημοσίου, τους πολιτικούς με τεράστιες περιουσίες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πως τις απέκτησαν και τελευταίο ας πιάσει τον μικρό και τον μικρομεσαίο που "ξεχνούν" να κόψουν και καμία απόδειξη μπας και την βγάλουν και αυτό το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου