Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Στους 22 οι νεκροί στην Βαρδάρσκα(Σκόπια) από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Σλαβοβούλγαρων και Αλβανών

 

Έχασαν τη ζωή τους 14 Αλβανοί αντάρτες και 8 σκοπιανοί αστυνομικοί

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την ομάδα των ένοπλων Αλβανών, στις μάχες με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που διεξήχθησαν χθες και σήμερα σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Βαρδάρσκα-Σκόπια Ίβο Κότεσκι, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον πολυάριθμης ομάδας ενόπλων στο Κουμάνοβο ολοκληρώθηκε με την εξουδετέρωση της ομάδας αυτής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ αμάχων κατοίκων της αλβανόφωνης συνοικίας του Κουμάνοβο.

Ο Κότεσκι ανέφερε ότι οι επικεφαλής της ομάδας των ένοπλων Αλβανών προέρχονταν από το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι πάνω από 30 μέλη της ομάδας αυτής, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολίτες της Βαρδάρσκα-Σκόπια (αλβανικής εθνικής καταγωγής), παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Ο Κότεσκι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οχτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κουμάνοβο και άλλοι 37 τραυματίστηκαν.

Συνολικά, ο απολογισμός των μαχών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 22 νεκρούς.

Από σήμερα το μεσημέρι οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωϊ του Σαββάτου, έχουν σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου