Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η απάντηση του Υπουργείο για το λάθος στην επιγραφή της UNESCO




“Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, η επιγραφή που κοινοποιεί στους επισκέπτες ότι ο χώρος ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO έχει ήδη διορθωθεί. Το πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο στον μαρμάρινο κύβο έχει αντικατασταθεί”.

Τα παραπάνω ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στο λάθος της πινακίδας («Word» αντί για «World»), που εμφανίστηκε με την αποκάλυψή της χθες από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, με αφορμή την κατάταξη του Αρχαιολογικού Χώρου στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

“Λάθη τέτοιου τύπου αποδίδονται συνήθως στον “δαίμονα του τυπογραφείου”, όμως στην παρούσα περίπτωση το ”λάθος” φαίνεται πως έδωσε την αφορμή για αντιδράσεις και υπέρμετρα σχόλια στο διαδικτυακό χώρο και όχι μόνο”, σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, αναφέροντας κάποια από τα σχόλια. Όπως το αν γνώριζε η υπουργός “το περιεχόμενο μίας πινακίδας που ήρθε για να αποκαλύψει” ή “την ερμηνεία των δύο λέξεων κατανοητών στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών άσχετα με το επίπεδο γνώσης τους στα αγγλικά”, “αν οι παριστάμενοι στη τελετή ήταν αγράμματοι” κ.ά..
“Φυσικά η επισήμανση του λάθους ήταν καθόλα θεμιτή αλλά και χρήσιμη. Αφού από τα πολυπληθή δημοσιεύματα ακόμα περισσότεροι έμαθαν την ανακήρυξη του χώρου των Φιλίππων ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς”, καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου