Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση στα Σκόπια; – 3.000 ένοπλοι Αλβανοί μπήκαν από το Κόσοβο στο Τέτοβο


Mαζική μετακίνηση 3.000 Αλβανών ενόπλων από το Κοσυφοπέδιο στο Τέτοβο των Σκοπίων κατέγραψαν οι 
βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες και παρά την ηρεμία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές προετοιμάζονται για «ξεκαθάρισμα»
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια η σλοαβική πλειοψηφία οργανώνει ένοπλη αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί την χώρα από προσπάθεια απόσχισης του Τετόβου το οποίο έχει αλβανόφωνο πληθυσμό.
Ακροδεξιές οργανώσεις, προσκείμενες άμεσα ή έμμεσα στο σλαβικό (παρα)κράτος του εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι, εκμεταλλεύονται το πολιτικό τέλμα και επιχειρούν να επιβληθούν με την βία
Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους βάζουν δωτιά στην εθνοτική ένταση.
Διαμηνύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί από εσωτερικές αυτονομιστικές αλβανικές τάσεις και έξωθεν οράματα περί Μεγάλης Αλβανίας. Υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί θέλουν να τους επιβάλουν ως γλώσσα τα αλβανικά, να αλλάξουν τα εθνικά σύμβολα της χώρας κ.ά. Οι Αλβανοί των Σκοπίων μπορεί βέβαια να το αρνούνται, αλλά αυτό πλέον μικρή σημασία έχει.
Ο βασικός στόχος του σλαβικού εθνικισμού είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνασπισμού στην ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών (SDSM) και τριών αλβανικών κομμάτων.
Οι Κοσοβάροι πάλι υποστηρίζοντας τον δικό τους αλυτρωτικό αλβανικό εθνικισμό και θέλοντας να δημιουργήσουν την «Μεγάλη Αλβανία» εισρέουν κατά εκατοντάδες στο Τέτοβο και ετοιμάζονται για την μεγάλη αναμέτρηση που πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τα Σκόπια.
Άλλωστε ο πληθυσμός των Σκοπίων κατά 30% αποτελείται από αλβανόφωνους οι οποίοι βεβαίως γεννάνε και πολύ περισσότερο από τους Σλάβους.
Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες για μαζική πολιτική αντίσταση και αυτή παρουσιάζεται τελευταία με διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, με σκοπό να υποστηρίξουν την απόφαση του προέδρου της χώρας στην άρνησή του να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.
Προσωρινά τουλάχιστον κερδισμένη είναι η Ελλάδα διότι πλέον δεν χρειάζεται να εμπλέκεται σε γελοίες διαπραγματεύσεις περί σύνθετων τερατωδών ονομασιών που θα περιέχουν μέσα το όνομα «Μακεδονία».
Όπως φαίνεται τα Σκόπια σε λίγο δεν θα είναι σε θέση να είναι αδιάλλακτα με κανέναν και δεν θα μπορούν να κλέβουν την ιστορία των γειτονικών τους λαών.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου