Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Οι Τούρκοι πράκτορες πιέζουν για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας τον Θάτσι και τον Ράμα.


Η υπηρεσία μας αποκάλυψε τον ρόλο της Άγκυρας στο έργο της «Μεγάλης Αλβανίας». Αλβανοί ηγέτες στην κοιλάδα του 
Πρέσεβο και από το Κοσσυφοπέδιο σε επαφή με αξιωματούχους της Τουρκικής ασφάλειας.Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι οι πρόσφατες απειλές της Σερβίας για επαναχάραξη των συνόρων και τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», τα οποία συγχρονίζονται, φθάνουν στα Τίρανα, την Πρίστινα και το Πρέσεβο, «μαγειρεύονται» στην πολιτική κουζίνα στην Άγκυρα και εκτελούνται υπό τη διεύθυνση της τουρκικής διπλωματίας!

Αυτές οι συγκλονιστικές πληροφορίες,οι οποίες, όπως μαθαίνουμε, ήρθαν στις δομές ασφαλείας μας, για μια ακόμη φορά αποκάλυψαν την κρυφή φιλοδοξία της Τουρκίας, σε μέρος του εδάφους των Βαλκανίων,που δημιούργησαν το οχυρό τους.

Σύμφωνα με τα γενεσιουργά στοιχεία των υπηρεσιών μας, η επιθετική απόδοση από την τουρκική δομή περνά μέσα από την Πρίστινα και από δύο βασικούς μοχλούς. Το πρώτο κανάλι της επικοινωνίας και επιρροής, επιτυγχάνεται μέσα από την επένδυση της τουρκικής Υπηρεσίας, για τη Συνεργασία και Συντονισμό στη Σερβία (ΤΙΚΑ), η οποία εστιάζεται κυρίως στη λειτουργία της περιοχής Raska, αλλά είναι επίσης παρούσα στους δήμους της κοιλάδας του Πρέσεβο. Άλλη λειτουργία του μοχλού των Τούρκων αξιωματικών ασφαλείας είναι οι εντατικές συναντήσεις με τους ηγέτες της Αλβανίας στο Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς, καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο. Όλες αυτές οι εργασίες που διενεργούνται μέσω του τουρκικού συνδέσμου στην Πρίστινα,το ανατρεπτικό έργο τους έμεινε μακριά από τα μάτια των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας.

Για τις πιο πρόσφατες εκρήξεις των Αλβανών ηγετών στην περιοχή, δεν είναι μόνο οι κινήσεις «δωρεάν σκοπευτές» για τους σκοπούς της συλλογής σημείων στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, αλλά αυτό είναι τα πιο σοβαρά και πιο μακροπρόθεσμα σχέδια των ισχυρών συμμάχων τους, σήμερα είναι έμμεσα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Είπε ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι οι δηλώσεις για τη «Μεγάλη Αλβανία»είναι καλά συντονισμένη δράση:
– Δεν είμαι σίγουρος ποιός είναι ο στόχος, οι υπηρεσίες μας έχουν βρει «ίχνη» της λειτουργίας ενός ξένου υπηρεσιακού με φορείς από την Αλβανία, και την Πρίστινα. Αλλά δεν είναι μια λέξη για μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις και δεν είναι αρκετό για μια τέτοια εμπιστοσύνη. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι στρέφονται εναντίον της Σερβίας, μου φαίνεται ότι ήταν «δημόσια επίθεση στη Σερβία, για να στείλουν ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο.»

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:662308-Turski-agenti-guraju-ideju-Tacija-i-Rame

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI : corfiatiko.blogspot.gr