Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

O αλβανικής καταγωγής βουλευτής Ζιαντίν Σελά σύρεται από το πλήθος στους διαδρόμους του κοινοβουλίου

Απίστευτες εικόνες!
O αλβανικής καταγωγής βουλευτής Ζιαντίν Σελά σύρεται από το πλήθος στους διαδρόμους του κοινοβουλίου – Σύμφωνα με αναφορές δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή
Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω, εξοργισμένο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπήκε στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου, στα Σκόπια. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζόραν Ζάεφ γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε ελαφρά μετά την εισβολή των διαδηλωτών στην αίθουσα.
Ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι ο πρώτος Αλβανός πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ αφότου η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1991.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές. 

Η νομιμότητα της εκλογής του Τζαφέρι αμφισβητείται βασίμως, αφού δεν έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή με στόχο να μπλοκάρουν την εκλογή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επισπεύσθηκε ενόψει της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα επίσκεψης του αναπληρωτή βοηθού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Σκόπια. Η αντιπολίτευση στην ακυβέρνητη χώρα όλα δείχνουν ότι επεδίωξε να δημιουργήσει de facto κατάσταση, αφού μετά την εκλογή προέδρου θα μπορούσε να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης. Τα πράγματα ωστόσο παίρνουν τώρα δραματική τροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου