Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου


Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία εξήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, με διάγγελμά της έξω από 
το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν νωρίτερα μέσω των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

"Απ΄ όταν έγινα πρωθυπουργός, από το δημοψήφισμα, η οικονομία πάει καλά. Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε. και δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα. Θέλουμε συνεργασία με μια ισχυρή Ε.Ε. Θα ανακτήσουμε τον έλεγχο της οικονομίας μας και των συνόρων μας. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση και προς το εθνικό συμφέρον. Αλλά τα άλλα κόμματα αντιδρούν. Υπάρχει διχασμός στη Βουλή" ανέφερε στο διάγγελμά της.

«Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές τότε αυτό το "παιχνίδι" θα συνεχιστεί» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός
Η κ. Μέι, έστειλε επίσης σαφές μήνυμα και σε όσους εκτιμούν ότι η Βρετανία δεν θα τα καταφέρει, σημειώνοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στην αβεβαιότητα και ότι «οι διαπραγματεύσεις μας με την ΕΕ θα πρέπει να συνεχιστούν και να σταματήσει η αβεβαιότητα μέσα από τις εκλογές. Έχουμε τώρα αυτή την ευκαιρία, πριν η Ε.Ε. λάβει τις αποφάσεις της». Όπως ξεκαθάρισε: «Με δισταγμό αποφάσισα εκλογές, αλλά πρέπει να υπάρξει σταθερή βάση στη χώρα μας για το μέλλον και το καλό των πολιτών της. Στους αντιπάλους μας λέμε, εσείς που αμφισβητήσατε τους στόχους μας, τώρα είναι η ώρα μας. Ελάτε να ψηφίσουμε αύριο για τις πρόωρες εκλογές και για την διαδικασία του Brexit και έπειτα να αποφασίσει ο λαός. Οι εκλογές θα αναδείξουν αυτόν που έχει τα προσόντα για να οδηγήσει την χώρα μας στο Brexit με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».  

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου