Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Νέο παραλήρημα Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν θα πνίξω στη θάλασσα όλους όσους ψηφίσουν "ΟΧΙ"... μόνο τους Ελληνες»!



Κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ο Ρ.Τ. Ερντογάν. Σε προεκλογική του ομιλία εμφανίστηκε προκλητικός όσο ποτέ λέγοντας πως δεν έχει σκοπό να πετάξει στη θάλασσα όλους όσους ψηφίσουν όχι, αλλά μόνο τους Έλληνες....
«Αγαπητοί αδελφοί μου, χθες είμασταν στη Σμύρνη» είπε. «Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονταν στις πλατείες. Περιμέναμε μήπως μας ρίξουν στη θάλασσα, αλλά δεν ήρθε κανένας. Γιατί θα ρίξεις τον κόσμο στη θάλασσα; Να ξέρεις τα όριά σου. Αλλά αυτοί δυστυχώς ανατροφή μηδέν» σχολίασε ειρωνικά.

Πριν μερικές ημέρες, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν βγει το “όχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στην θάλασσα της Σμύρνης», εννοώντας ότι θα κάνουν ό,τι ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες το 1922, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Ερντογάν, λέγοντας πως δεν θα πνίξει όσους πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα- αυτό θα το έκανε μόνο για Έλληνες, λέει -αλλά θα τους κάνει μουσείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από Κωνσταντινούπολη.

«Αλλά εσύ πώς μπορείς να κάνεις τα ίδιο; Εσύ πώς μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους που ψηφίζουν ‘ναι’ ως Έλληνες; Είναι τόσο αχρείοι» συνέχισε.

Ο Ερντογάν έκλεισε την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της θανατικής ποινής κι ότι αυτό δεν αλλάζει! Θεωρεί, μάλιστα, σίγουρη την επαναφορά της, καθώς -όπως λέει- και η αντιπολίτευση τη στηρίζει και τη θέλει.

«Μετά τις 16 Απριλίου ο Κιλιτσντάρογλου τι λέει; ‘Εγώ λέω ναι στην θανατική ποινή’ λέει. Έτσι είπε. Ο κ. Μπαχτσελί, άλλωστε, σε αυτό το ζήτημα έχει καθαρή άποψη και την ανακοίνωσε. Ξέρω και την απόφαση του κ. Γιλντιρίμ, κι εκείνου είναι οριστική. Και όταν αυτή η απόφαση έρθει σε μένα, εγώ θα την εγκρίνω» τόνισε.

Στην ίδια ρητορική κατά της Ελλάδας και ο μικρότερος υιός του Ερντογάν, ο Μπιλάλ ο οποίος στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του μπαμπά του για την επικράτηση του «Ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα έχει ριχτεί και αυτός στη «μάχη» του εντυπωσιασμού των εθνικιστών ψηφοφόρων της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος Νεολαίας – του οποίου ασκεί την προεδρία- ο Μπιλάλ υποστήριξε, σύμφωνα με την «ahaber.com.tr» σε ομιλία του πως :

«Όταν εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα, όταν οι γόνοι αυτής της ωραίας πατρίδας [σ.σ. της Τουρκίας] έριξαν στην θάλασσα τους Έλληνες, εκείνοι τότε ήταν εργαλεία των ιμπεριαλιστών της εποχής. Και αυτό το έθνος αγωνιζόμενο μαζί νίκησε τους Έλληνες.

Σήμερα αυτοί που θέλουν να ρίξουν στην θάλασσα αυτό το έθνος με ποιόν δρουν μαζί; Μαζί με τις ιμπεριαλιστικές εστίες από την Ευρώπη που θέλουν να μας καταστήσουν αδύναμους. Αλλά το έθνος αυτό, όπως στο Τσανάκκαλε νίκησε τους εχθρούς αυτής της πατρίδας , έτσι και προκάλεσε την ήττα τους τις 15 Ιουλίου.  Που πάνε τώρα τα βέλη του εχθρού; Στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγιπ Ερντογάν όμως είναι σαν τον Ουλούμπατλί Χασάν. Τώρα λοιπόν τα βέλη του εχθρού έρχονται από το μέτωπο του «όχι» [σ.σ. στο δημοψήφισμα]».

Έτσι ο Μπιλάλ – ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε τη χώρα το 2013 και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών για σχέσεις τον Τουρκοιρανό επιχειρηματία Ζαράμπ- συνεχίζει την ρητορική του μπαμπά του περι κακών Ελλήνων που κατέχουν παράνομα «τουρκικά» νησιά και της «κακίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία «δρα ενάντια στα συμφέροντα του τουρκικού λαού». Και όχι μόνο αυτό. Παρομποιάζει τον πατέρα του με τον Ουλούμπατλί Χασάν μυθικό ήρωα τον Οθωμανών ο οποίος φαίρεται να είναι εκείνος που ύψωσε το οθωμανικό λάβαρο στα τείχη της Κωνσταντινούπολής μετά την άλωσή της.

Φαίνεται πως έχει πάρει την υπόθεση της επικράτησης του πατέρα του πολύ σοβαρά στο δημοψήφισμα, ίσως γιατί πάντα ένας…. Σουλτάνος χρειάζεται και έναν διάδοχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου