Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ»! Ανδροειδές μαθαίνει να πυροβολεί και με τα δυο του χέρια (Βίντεο)


Η επιστημονική φαντασία βρίσκεται σχεδόν ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα.



Οι Ρώσοι κατασκεύασαν ένα ανδροειδές που διαθέτει σειρά ικανοτήτων όπως να σηκώνει βάρη, να οδηγεί αυτοκίνητο, ακόμα και να πυροβολεί ταυτόχρονα με τα δυο του «χέρια» χωρίς να χάνει καθόλου τον στόχο του.

Το τελευταίο ειδικά θυμίζει πολύ την κλασσική ταινία «Ο Εξολοθρευτής» με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, που σύμφωνα με το σενάριο της, τα ρομπότ στο άμεσο μέλλον, αφού θα έχουν αποκτήσει ικανότητες μεγαλύτερες και από τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν επίσης και δικιά τους νοημοσύνη και θα τα κάνει να εναντιωθούν στον δημιουργό τους, τον άνθρωπο, με ολέθρια αποτελέσματα για τον ίδιο.

Τουλάχιστον το πρώτο μέρος του σεναρίου, έρχεται να γίνει πραγματικότητα τώρα. Οι ρώσοι κατασκεύασαν ένα ανδροειδές ρομπότ με πολύ μεγάλες ικανότητες, σύμφωνα με το Sputnik news. Μια από αυτή που τονίζεται ειδικά και στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, είναι αυτή που μπορεί να πυροβολήσει ταυτόχρονα με δυο όπλα και να μην αστοχεί καθόλου.


Το ρομπότ, που οι ρώσοι το έχουν ονομάσει Φέντορ (Fedor), έχει κατασκευασθεί αποκλειστικά για να πάρει μέρος σε αποστολή στην Σελήνη το 2021.



Οι ρώσοι όμως δεν σταματούν εκεί. Ήδη κατασκευάζουν παρόμοια ρομπότ για πολεμικούς σκοπούς.

Ας ελπίσουμε τώρα το δεύτερο μέρος του σεναρίου του «Εξολοθρευτή» να μην βγει αληθινό.

Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου