Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

MIA... ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!Διαβάστε και φρίξτε ακόμη μια φορά... Και διαδώστε για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποια είναι τα... οράματα των Συριζαίων... "Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, την τελευταία εγκληματική πράξη της εφτάχρονης δικτατορίας. Μαζί με την τουρκική στρατιωτική εισβολή που ακολούθησε, ήταν ενέργειες που με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ άνοιξαν βαθιά πληγή στο νησί», επισημαίνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
"Χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού υπό στρατιωτική κατοχή είναι οι συνέπειες που έκτοτε πληρώνει ο κυπριακός λαός.
Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, με ανοιχτά ακόμα τραύματα, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται από τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία με μια κυριαρχία και μία ιθαγένεια αποτελεί τη δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα οδηγήσει σε μια Κύπρο ενιαία και αποστρατικοποιημένη και θα συμβάλλει στην ειρήνη και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» του 1974 παραμένει σταθερή και απαράγραπτη δέσμευση αγώνα κατά του φασισμού και αλληλεγγύης στους αγώνες του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού".

stoxos.gr