Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;


Όπως φαίνεται κάποιοι από τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων πήραν τον δρόμο για την Αλβανία και άλλοι για το Κόσοβο, όπου φαίνεται πως κατάφεραν να περάσουν...

«Ο μοναδικός τρόπος να έχουν φύγει από την Ελλάδα είναι από την θάλασσα προς Κόσοβο. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν αποκλείουμε το όχι απίθανο ενδεχόμενο να έχουν γυρίσει... πίσω» υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από τους επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό των επικίνδυνων δραπετών.

Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σαν να είναι η 1η μέρα, συνεζίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μαριάν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν «σαρωθεί» σχεδόν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες στη βόρεια Ήπειρο όπως και όλα τα κενά σπίτια και πιθανά σημεία που θα είχαν καταφύγει οι επικίνδυνοι κακοποιοί.

Η περιοχή της Ηπείρου που αναζητούνται οι Αλβανοί δραπέτες

Έχουν ερευνηθεί όλες οι καταγγελίες διαρρήξεων ή κλοπών οχημάτων στις επίμαχες περιοχές και δεν έχει προκύψει ίχνος των δραπετών. Οι πληροφορίες των Αλβανών αξιωματούχων αναφέρουν πως δεν έχουν προκύψει στοιχεία ή πληροφορίες που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουν περάσει στη νότια Αλβανία. 

''Οι δραπέτες δεν θα αισθάνονταν άνετα ούτε στην Αλβανία''
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στους Έλληνες αξιωματικούς και τους συναδέλφους τους στην γειτονική χώρα, έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ούτε στον τόπο καταγωγής τους, οι δύο δραπέτες θα είχαν «άνεση κινήσεων», και θα πήγαιναν εκεί μόνο επειδή θα είχαν περισσότερες επαφές, θα γνώριζαν ακόμη καλύτερα τις περιοχές και θα ξεγλυστρίσουν προσωρινά από τις έντονες αναζητήσεις των Ελλήνων αστυνομικών.

 Ο Μάριαν Κόλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς στη γειτονική χώρα, αφού φέρεται υπεύθυνος για τη δολοφονία δύο ατόμων, με το ενδεχόμενο να πέσει θύμα «Κανούν» (Αλβανική βεντέτα), να είναι πολύ πιθανόν.

Ενώ και ένας από τους «υπαρχηγούς» του, ο 31χρονος Φάτος Σούλα ή Μπράχα, και αυτός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος όμως φαίνεται να ακολούθησε άλλη πορεία διαφυγής, ήταν ανάμεσα στους δράστες διάρρηξης που είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2005 στο σπίτι της κόρης του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, Αργκίτα Μαλτέζι. 

Είχαν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του. Ο Φάτος Σούλα αποτελούσε ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» των Μαριάν Κόλα και Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, που έπεσε νεκρός μαζί με τον ανιψιό του Έντισον, στην ενέδρα της ΕΚΑΜ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Η Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας που έγινε η αιματηρή συμπλοκή

 Η «υποομάδα» του Σούλα φέρεται να είχε διαπράξει περισσότερες από 30 ένοπλες ληστείες σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και άλλες περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, στις οποίες αναζητούνται σήμερα οι Κόλα και Κούπα. Ο Σούλα μετά την ομαδική απόδραση φαίνεται να έχει διαφύγει στο στο Κόσοβο... newsit.gr