Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Παραλήρημα εθνικισμού στα Σκόπια: "μην πηγαίνετε στην Ελλάδα για τουρισμό"



Απαγοητευμένος φαίνεται ο αρθρογράφος ενός από τα δημοφιλέστερα sites της Vardarska, του pulse24, o οποίος γράφει, σε ελεύθερη απόδοση και με τις απαραίτητες διορθώσεις σε κλεμμένα ονόματα, τα εξής (για να βλέπουν ορισμένοι "προοδευτικοί στόκοι στην Ελλάδα, τι σημαίνει "εθνικισμός"):


Οι περισσότεροι Σκοπιανοί θα επισκεφθούν την Ελλάδα
Λες και δεν έχουν δει τους βανδαλισμούς των Ελλήνων εναντίον μας. Υπάρχουν ένα σωρό ταπεινώσεις από Έλληνες σε αυτοκίνητά μας, αρνήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά εμείς οι Σκοπιανοί δεν λέμε να σταματήσουμε να επιλέγουμε την Ελλάδα για τις διακοπές μας.
Όσο περισσότερο ενημερωνόμαστε για τους βανδαλισμούς των Ελλήνων, τόσο περισσότερο πηγαίνουμε στην Ελλάδα!
(σ.σ. παραπέμπει σε εικόνα αυτοκινήτου, που το έβαψαν κάποιοι στη Σάρτη, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του)

Έχουμε την επιλογή να πάμε στην Κροατία που απέχει 800 χιλιόμετρα ή την Τουρκία που απέχει λίγο περισσότερο. Αυτή η επιλογή χρειάζεται αεροπλάνο, αλλά πλέον οι πολίτες της FYROM, αντέχουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.
Άλλη μια επιλογή είναι οι λίμνες της Οχρίδας, των Πρεσπών και η Δοϊράνη, που έχουν πιό ζεστά νερά από τις θάλασσες της Ελλάδας και τις ξέρουμε από μικρά παιδιά.
Στην Αλβανία ίσως; Η Αλβανία είναι σήμερα πολύ πίσω από τη FYROM σε δρόμους και καταλύματα οπότε δεν θα ασχοληθώ.
Το θέμα είναι μια πρόκληση για τις τοπικές τουριστικές μονάδες που πρέπει να κρατήσουν τους Σκοπιανούς εδώ, αντί να δίνουν το σύνολο του οικογενειακού προϋπολογισμού τους για διακοπές στον χειρότερο εχθρό μας.



taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου