Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Νεκροί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων


Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας απέδωσε. Εντοπίστηκαν οι κρυψώνες των δραπετών που τρομοκρατούν όλη τη Στερεά Ελλάδα
Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, λίγο πριν τις 10 το ...
βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΙΣΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ 2 ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.
Ο έναν εκ των δύο αναγνωρίστηκε και πρόκειται για τον 25χρονο Ερμάλ Λίτα (ν.7 στη λίστα), που συμμετείχε στην αιματηρή συμπλοκή στα 'Ισθμια Κορινθίας, στην οποία έχασε τη ζωή της η άτυχη Κατερίνα.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε χαράδρα της περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες στην Τριχωνίδα, και εντόπισαν τους δύο κακοποιούς να κινούνται πεζοί.

Όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν, οι κακοποιοί όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή ανταλλαγή πυρών και τελικά οι δύο δραπέτες να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο σημείο έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κόλα

Ο 36χρονος Μάριο Κόλα δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ίδιου και των δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται στον Προυσό Ευρυτανίας, όπου εκτιμάται ότι οι τρεις δραπέτες έχουν διαφύγει.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί λίγο πριν την αιματηρή συμπλοκή προκειμένου να μην συλληφθούν από τους αστυνομικούς που «χτένιζαν» την περιοχή κι οι τρεις δραπέτες που αναζητούνται, ανάμεσά τους και ο Κόλα, δεν ήταν παρόντες στο σημερινό επεισόδιο.

Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ είχε σημάνει από τα ξημερώματα όταν μια θερμική κάμερα ανίχνευσε κινήσεις τεσσάρων «αντικειμένων» στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας.

Το ενδεχόμενο να έχουν εντοπιστεί κάποιοι από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ήταν ορατό, γι' αυτό και ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση των δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο με αποκλεισμό δύο ζωνών και «χτένισμα» σπιθαμή προς σπιθαμή της περιοχής.

1) (Επ.) LULI (Ον.) FLAULANT του ASQERI και της HEME ή HENA , ο οποίος γεννήθηκε την 27-04-1986 στην Αλβανία,
2) (Επ.) LIKA (Ον.) EDISON του HASIS ή HASIZ και της NAFIE , ο οποίος γεννήθηκε την 04-04-1988 στην Αλβανία,
3) (Επ.) KUPA (Ον) ILIR του FATMIR και της MELEQE , ο οποίος γεννήθηκε την 24-01-1986 στην Αλβανία,
4) (Επ.) KOLA ή KOLIA ή GOLIA ή MARKO (Ον) MARIAN ή EDUART ή MARJAN ή ZAN ή JAN του PASHKO ή FROK και της MARTA ή MARTE ή MARI ή MARTHA , ο οποίος γεννήθηκε την 27-07-1977 στην Αλβανία,
5) (Επ.) CALA (Ον) KLEMENT του PULLUMB και της ELIDA , ο οποίος γεννήθηκε την 10-06-1988 στην Αλβανία,
6) (Επ.) MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία,
7) (Επ.) LITA ή DREBATA (Ον) ERMAL ή LITOR του DULEIMAN ή DEO και της FITNETE , ο οποίος γεννήθηκε την 02-02-1978 στην Αλβανία και
8) (Επ.) SULAJ ή SYLAJ ή BRAHA (Ον) FATOS του BEQIR ή BEGOR ή BEGIR και της NURIE ή NURIJE , ο οποίος γεννήθηκε την 24-02-1982 στην Αλβανία.