Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

MΠΑΧΑΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ...

Να αποσυρθεί από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους, τρείς συνιστώσες, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ.

Οι εκπρόσωποι των τριών συνιστωσών, Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους ότι παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της "αυτοδιάλυσης" των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Εμείς, προσθέτουν, «είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις. Σημειώνουμε ότι η "αυτοδιάλυση" είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο».


Οι κύριοι Γλέζος, Θεωνάς και Νταβανέλλος, σημειώνουν ότι από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, οι «συνιστώσες» αποδείχθηκαν πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 'Ανοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά - άλλοι δημιούργησαν…

Επίσης, απευθύνουν πρόσκληση «σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα "αγκάθι" που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα - μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου