Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Γάζωσαν με καλάσνικοφ περιπολικό στην Άρτα οι αδίστακτοι Αλβανοί δολοφόνοι! Συνεχής ενημέρωση


- Σε πλήρη εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραπετών
- Οι 4 Αλβανοί έπεσαν σε μπλόκο της τροχαίας και άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ που
κρατούσαν
- Δεν τραυματίστηκαν οι αστυνομικοί αλλά οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τη σύγχυση και διέφυγαν
- Ανάμεσα στους δράστες και ο αρχηγός τους Μάριαν Κόλα - Σπεύδουν στην περιοχή κομάντος της ΕΛ.ΑΣ.
- Στον ποταμό Αχέρωντα επικεντρώνονται οι έρευνες - Τι προσπαθεί να αποφύγει η αστυνομία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δράστες - που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν οι Αλβανοί δραπέτες - δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να ελαττώσουν ταχύτητα ''γάζωσαν'' το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός.
Οι δράστες κινούνταν με αγροτικό αυτοκίνητο Navara, που είχαν κλέψει από την περιοχή Παραβολα Αιτωλοακαρνανίας. Με αυτό κινήθηκαν προς την Ήπειρο, όπου έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Σε μπλόκο που στήθηκε στην Άρτα, οι Αλβανοί έκαναν για ακόμα μία φορά χρήση των όπλων που κρατούσαν και πάνω στη σύγχυση κατάφεραν να διαφύγουν.
Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό και λίγο αργότερα έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες εγκατέλειψαν το πρωί και το δεύτερο αυτοκίνητο και κινήθηκαν πεζή προς τον ποταμό Αχέρωντα.
Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αιτωλοακαρνανία. Η βλάστηση είναι χαμηλή και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν την αισιοδοξία τους, για τον έγκαιρο εντοπισμό των κακοποιών.
Στην 'Ηπειρο βρίσκεται ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους Αλβανούς και να μην τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την πατρίδα τους.
Βρήκαν τα δύο αυτοκίνητα που είχαν κλέψει οι δραπέτες των Τρικάλων
Οι Αστυνομικοί, βρήκαν χθες (04-07-2013) σε ορεινή τοποθεσία, στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούσαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκε το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS , χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 17-06-2013 από τους δραπέτες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε τουμπαρισμένο σε χαράδρα και μάλιστα, οι δραπέτες είχαν φροντίσει να το... καμουφλάρουν με κλαδιά και φύλλα δέντρων! Το δεύτερο αυτοκίνητο που βρέθηκε, είναι το λευκό φορτηγάκι που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κρυμμένο στο δάσος, κοντά στη χαράδρα που βρέθηκε και το πρώτο αυτοκίνητο και ήταν και αυτό, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.
Σημειώνεται, ότι το δεύτερο αυτοκίνητο, το φορτηγάκι, ήταν αυτό με το οποίο οι δράστες κινήθηκαν προς Ναυπακτία, όπου προσεγγίζοντας, μετά την γέφυρα «ΡΕΡΕΣΙ», σε αστυνομικό μπλόκο, έκαναν αναστροφή και κινήθηκαν στην αντίθετηκατεύθυνση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ