Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δεν άντεχε να χάνει στο τάβλι!

Συνελήφθη 48χρονος ο οποίος έστελνε απειλητικά μηνύματα σε διαχειριστή ιστοσελίδας. Αιτία, οι ήττες του στο διαδικτυακό τάβλι!



Σε απειλές και εξύβριση ενός 33χρονου διαχειριστή on-line ιστοσελίδας, κατηγορείται ένας 48χρονος, ο οποίος (όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες) δεν μπορούσε να δεχθεί την ήττα στο τάβλι.
Ο 48χρονος συνελήφθη από την  Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία του διαχειριστή.



O 33χρονος, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη διαχείριση διαδικτυακού on-line παιχνιδιού, για την οποία ήταν υπεύθυνος.

Στα μηνύματα εκφράζονταν άμεσα απειλές για τη ζωή τη δικιά του αλλά και των οικείων του, ενώ στα γραφεία της εταιρείας του προκλήθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημιές και φθορές, τις οποίες είχε προηγουμένως αναφέρει, με τη μορφή απειλών, σε ορισμένα από τα μηνύματά του ο ανώνυμος αποστολέας.

Ο 48χρονος, ο οποίος έχανε συνέχεια στο διαδικτυακό τάβλι, είχε αρχίσει να πιστεύει ότι τον έκλεβαν και ότι το παιχνίδι ήταν στημένο!

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών του ιχνών, τα οποία προέκυψαν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ύστερα από γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη στον Άλιμο από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε από την ψηφιακή έρευνα ότι ο 48χρονος ήταν ο αποστολέας των ανώνυμων απειλητικών μηνυμάτων.

Στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή: news 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου