Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΛΗΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!



ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο και την Αρκαδία ενώ μαίνονται πυρκαγιές και σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα. Όλες κατακαίνε δάσος ενώ οι άνεμοι κόπασαν για λίγο ωστόσο αναμένεται να ξαναφουντώσουν πάλι δυσκολεύοντας πολύ το έργο της κατάσβεσης.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο. Από το πρωί τη μάχη με τις φλόγες δίνουν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από αέρος. Οι επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνουν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα και 37 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει ακόμη και την επιστράτευση σκαπτικών μηχανημάτων ιδιωτών για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Συναγερμός και στην Τρίπολη όπου χθες χωριά κηρύχθηκαν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά μαίνεται το πρωί του Σαββάτου στο Πάπαρι, όπου επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο από αέρος. Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 24 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα βοηθούν 19 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις φλόγες και σήμερα η Ζάκυνθος που καίγεται όλο το καλοκαίρι. Η πυρκαγιά στο Κοιλιώμενο καίει δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.
Δάσος καίγεται και στην Γαβρολίμνη της Αιτολοακαρνανίας. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και έξι άτομα σε πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ συνελήφθη ένας άνδρας που ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά. Θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Πυρκαγιά μαίνεται και στη Φωκίδα στην περιοχή του Μαλανδρίνου όπου χθες οι φλόγες έγλειψαν το προαύλιο των φυλακών. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών δεν απειλήθηκαν ζωές.
Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Σ. Στεφανίδη η μισή δύναμη του Σώματος επιχειρεί στον Έβρο, όπου η κατάσταση είναι τραγική.

Μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι φωτιές μπαίνουν τα μεσάνυχτα, όταν η πυροσβεστική βρίσκεται στην μεγαλύτερη αδυναμία δράσης, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.Τόνισε ωστόσο ότι ζούμε ημέρες δραματικές, όπως το 2007, πράγμα που κάνει δύσκολο το έργο του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου