Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 12 ΜΗΝΟΥ!






Ακόμη και το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας εξετάζουν πλέον στο ΥΕΘΑ!

Τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης “περί λάθους” αναφερόμενος στη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους εννέα μήνες από τη κυβέρνηση της ΝΔ, άνοιξε κύκλο συζητήσεων.



Στο θέμα δίνουν συνέχεια τα ΝΕΑ τα οποία γράφουν σήμερα ότι ο Μπεγλίτης μεταξύ άλλων μέτρων ακυρώνει και τις αποφάσεις του προκατόχου του Ε.Βενιζέλου για κατάργηση θητείας κληρωτών σε Ναυτικό και Αεροπορία,αλλά και για το θεσμός των Εφέδρων Οπλιτών ο οποίος καταργείται πριν καν ξεκινήσει!

Η “αποκαθήλωση” Βενιζέλου αποδιδεται στα τραγικά ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων.

Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά οι στρατιωτικοί τα είχαν πει τη περίοδο που οι πολιτικοί πλειοδοτούσαν για το ποιος θα μειωσει περισσότερο τη στρατιωτική θητεία για να γίνει πιο ευχάριστος στους ψηφοφόρους. Η διάλυση την οποία προκάλεσαν λίγο τους ενδιέφερε. Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού σε μία πολύ δύσκολη οικονομικλη συγκυρία για τις ελληνικές οικογένειες. Ποιος θα πάρει την ευθύνη να ανακοινώσει άυξηση θητείας,χωρίς κόστος;

Όσο για τη χρησιμοποίηση της θητείας ως ασπιρίνη για την ανεργία; Είναι τουλάχιστον άστοχη η σκέψη. Το κόστος οικονομικής στήριξης ενός στρατιώτη από την οικογένειά του υπολογίζεται σε 3000 ευρώ. Δυσβάσταχτο. Και πλέον δεν μας απασχολεί μόνο η ανεργία των νέων αλλά και των γονιών τους,οι οποιοι πρέπει να πληρώνουν αυτά τα χρήματα για τον στρατιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου