Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ!

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ...

 

ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ!


(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι θα πάρει... τρία χρόνια να ολοκληρωθεί η νέα φορο-λαίλαπα, όμως αυτό δεν αλλάζει την οικονομική αιμορραγία που θα προκαλέσει.
Όλα θα ξεκινήσουν απο την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που κατά μέσο όρο θα είναι 50% και θα φτάσουν ως και το 189%!Αυτό μαζί με την αύξηση στον ΦΑΠ που σταδιακά ουσιαστικά θα τριπλασιαστεί θα φέρει ¨κραχ” στην τσέπη 2,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Ουσιαστικά θα βρεθούν να πληρώνουν φόρους χιλιάδες πολίτες που μέχρι στιγμής έμεναν εκτός λόγο απαλλαγών.

Η αύξηση θα συμπαρασείρει μια σειρά από άλλους φόρους. Ο φόρος μεταβίβασης για παράδειγμα για ένα ακίνητο 100.000 με φόρο 8% ως τις 20.000 και 10% από κει και πάνω από τα 9.600 ευρώ που είναι σήμερα θα εκτιναχθεί στις 12μισι χιλιάδες μόνο και μόνο από την αύξηση στην αντικειμενική κατά μόλις(;) 30% ...

Παρόμοιες αυξήσεις θα έρθουν στις δωρεές, τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές, στα έξοδα συμβολαίων, κτηματομεσιτών κλπ, αλλά και στα έξοδα εγγραφής στο Κτηματολόγιο.

Παράλληλη θα είναι η αύξηση στον ΦΠΑ (λόγο μεγαλύτερου ποσού) στις νεόδμητες, αλλά και ο φόρος εισοδήματος από ενοίκια, τα δημοτικά τέλη, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας, ενώ θα αυξηθεί και το ποσό που υπολογίζεται ως τεκμήριο διαβίωσης.