Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Με την ένδειξη «ΜΚ» θέλουν να μπαίνουν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα

Με την ένδειξη «ΜΚ» θέλουν να μπαίνουν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα


Ζητάει και το λόγο ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποφσκι, που οι ελληνικές αρχές εφαρμόζουν τα όσα προβλέπει η Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, για τα οχήματα που εισέρχονται στην Ελλάδα και έχουν πινακίδες με την προκλητική ένδειξη «MK», δηλαδή «Μακεδονία».

Στις συνοριακές διαβάσεις της Νίκης, των Ευζώνων και της Δοϊράνης, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές επικολλούν επάνω στο πρόθεμα «MK», αυτοκόλλητο το οποίο αναφέρει πως «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».

Τις τελευταίες μέρες, το γεγονός αυτό προκαλεί ποικίλα σχόλια στα Σκόπια, αν και εφαρμόζεται από το 1996 και ουδέποτε υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά των γειτόνων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, που ζήτησε από την Ελλάδα «να επικεντρωθεί στον τομέα της συνεργασίας και όχι σε αβάσιμες και προκλητικές ενέργειες όπως η επικόλληση αυτοκόλλητων στις πινακίδες αυτοκινήτων».

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι νέες πινακίδες, που φέρουν το πρόθεμα «MK», είναι απόλυτα σύμφωνες με το διεθνές νομικό πλαίσιο.

Την ίδια ώρα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στα Σκόπια, μεταδίδουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες, πως για το «αυτοκόλλητο» στις πινακίδες οι ελληνικές αρχές ζητούν από τους  οδηγούς, να καταβάλλουν 20 ευρώ στα σύνορα, κάτι που σαφώς δεν ισχύει. 

Προφανώς η παραπληροφόρηση των σκοπιανών ΜΜΕ, που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, στόχο έχει να αποτρέψει κατοίκους της χώρας που επιλέγουν τις ελληνικές θάλασσες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου