Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Οι Έλληνες υποφέρουν, οι Γερμανοί ευημερούν

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της Budesbank για τα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών στη Γερμανία. Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας ο καθαρός πλούτος. Πώς επηρέασε η κρίση χρέους


Οι "τεμπέληδες" (που δουλεύουν περισσότερο) Έλληνες βλέπουν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται και στο τέλος του μισθού να περισσεύει μπόλικος μήνας, ωστόσο οι Γερμανοί βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση.

Την ώρα που στην Ελλάδα καλούμαστε να σφίξουμε το ζωνάρι, αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τη μείωση μισθών και τα νέα μέτρα λιτότητας, τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των γερμανικών νοικοκυριών  (μετρητά, τραπεζικοί λογαριασμοί, μετοχές, ομόλογα, ασφάλειες κ.λπ.) είναι εντυπωσιακά.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, η Bundesbank, έφτασαν στο πρώτο τρίμηνο του 2011, στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωση του σχετικού δείκτη, το 1991.
Φθάνουν τα 4.824 δισεκατομμύρια ευρώ, και είναι κατά 4,4% περισσότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική κεντρική τράπεζα.
Αφαιρώντας το χρέος των νοικοκυριών, ο καθαρός πλούτος (μετρούμενος σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία) των Γερμανών ήταν 3.291 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του Μαρτίου.
Η Bundesbank υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της, ότι λόγω της κρίσης του χρέους, οι Γερμανοί έκαναν λιγότερες επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα, με εξαίρεση εκείνα της Γερμανίας, που θεωρούνται ασφαλή.

Έτσι, αύξησαν τις επενδύσεις τους σε μετοχές και σε ασφαλιστικά συμβόλαια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα ακίνητα και τα μη χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών πολιτών.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου