Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΣΥΡΙΑ: ΣΤΟΥΣ 88 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!
















ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Τουλάχιστον 88 πολίτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία κατά τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής. Τη βία καταδίκασαν ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.

Τουλάχιστον 88 διαδηλωτές νεκροί από πυρά αστυνομικών
Τουλάχιστον 88 πολίτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία κατά τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής. Τη βία καταδίκασαν ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.


Οι δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν 88 πολίτες στις συγκρούσεις με διαδηλωτές που απαιτούσαν δημοκρατία τη Μεγάλη Παρασκευή, παρά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


Οι Τοπικές Οργανώσεις Συντονισμού έστειλαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κατάλογο με 88 ονόματα ανθρώπων καταταγμένα ανά περιοχή που σκοτώθηκαν από την πόλη-λιμάνι Λαττάκεια ως τη Χομς, τη Χάμα, τη Δαμασκό και το νότιο χωριό Ιζράα.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την "επαναλαμβανόμενη βία που ασκείται κατά των ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά στη Συρία, η οποία προκάλεσε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς σήμερα και απευθύνει έκκληση για να σταματήσει η βία αυτή αμέσως", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φάρχαν Χακ.

Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ "πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα οποία περιλαμβάνεται η ελευθερία της έκφρασης και (της πραγματοποίησης) ειρηνικών συναθροίσεων, όπως και η ελευθεροτυπία", προσέθεσε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επανέλαβε εξάλλου το αίτημά του για τη διεξαγωγή "μιας ανεξάρτητης και επαρκούς έρευνας που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια για τα αίτια των μακελειών", κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε από τις Αρχές να σταματήσουν την αιματηρή καταστολή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "πρέπει να φθάσει σε ένα τέλος τώρα" και κατηγόρησε την Δαμασκό ότι ζήτησε τη βοήθεια του Ιράν για να καταπιέσει το λαό της χώρας.
Ο Ομπάμα δεν έκανε, πάντως, λόγο για ενδεχόμενες συνέπειες εάν ο Άσαντ δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.
"Αυτή η εξοργιστική χρήση βίας για την καταστολή διαδηλώσεων πρέπει να φθάσει σε ένα τέλος αμέσως τώρα", ανέφερε ο Ομπάμα, απορρίπτοντας ως "μη σοβαρή" την άρση του νόμου περί κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί δεκαετίες κι ανακοίνωσε ο Άσαντ στη Συρία αυτήν την εβδομάδα. Σημείωσε παράλληλα πως "αντί να ακούσει τον δικό του λαό, ο πρόεδρος Άσαντ κατηγορεί ξένους ενώ ζητά βοήθεια από το Ιράν για να καταπιέσει τους Σύρους πολίτες με τις ίδιες βάρβαρες τακτικές που χρησιμοποίησαν οι ιρανοί σύμμαχοί του".
"Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην μεταχείριση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση της Συρίας στους πολίτες της και συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα στη συνεχιζόμενη αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της γενικότερα, περιλαμβανομένης της υποστήριξης στην τρομοκρατία και σε τρομοκρατικές οργανώσεις", αναφέρει το ανακοινωθέν του Ομπάμα. Ακόμα, σημειώνει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την δημοκρατία και τα οικουμενικά δικαιώματα "τα οποία αξίζουν να έχουν όλοι οι άνθρωποι, στη Συρία και σε όλο τον κόσμο".\
Νωρίτερα, η Γαλλία κάλεσε τη Συρία να "αποκηρύξει τη χρήση βίας εναντίον των πολιτών της", με ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ χαρακτήρισε χθες τη χρήση φονικής βίας εναντίον διαδηλωτών στη Συρία "απαράδεκτη".

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΥΓΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ...

ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ...ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου