Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κι όμως μίλησε για τεμπέληδες! Η απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ.Πάγκαλος!



Για “τεμπέλικο και βολικό” τρόπο ζωής που είχαν επιλέξει να ζουν οι Έλληνες μίλησε στην Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος Θέοδωρος Πάγκαλος κι όχι…για τεμπέληδες! Όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα “όχι Γιάννης…Γιαννάκης”!


Ο κ.Πάγκαλος με ανακοινώσεις του διέψευσε τα περί “τεμπέληδων” που του αποδόθηκαν ότι είπε στην Κωνσταντινούπολη και με ανακοίνωσή του επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ και στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.

Αποδεικνύεται όμως ότι ο κ.Πάγκαλος μίλησε περί “ελληνικής τεμπελιάς” και μάλιστα απευθυνόμενος όχι μόνο σ΄ ένα δημοσιογράφο της Χουριέτ,αλλά σε πολύ ευρύτερο ακροατήριο,σε ομιλία του στην οποία παρόντες ήταν και Έλληνες.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ, εξασφάλισε την απομαγνητοφώνηση του σχετικού αποσπάσματος, το οποίο και δημοσιεύετε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Να τι ακριβώς είπε ο κ. Πάγκαλος για τον βολικό και τεμπέλικο τρόπο που είχαμε επιλέξει να ζούμε εμείς οι Έλληνες και που τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε:

“Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.
Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...)

Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Ελληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία.
Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών.

(…)
Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει…

Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Επρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ηταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)

Οταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν”.

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου