Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ



ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Στα άκρα οδηγείται στη Λευκωσία η σύγκρουση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου με τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, με αιχμή τις θέσεις που υποστηρίζει στη διαπραγματευτική διαδικασία ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος με αιχμηρό πολιτικό λόγο επιχειρεί ουσιαστικά να καλύψει το κενό που άφησε στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου η απώλεια του Τάσσου Παπαδόπουλου και να εκφράσει ανησυχίες και θέσεις που δεν καλύπτονται πολιτικά από την παρούσα ηγεσία του ΔΗΚΟ αλλά και την ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ.

Οι παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου, πάντως, έχουν και άλλες παρενέργειες ,καθώς συσπειρώνουν τη βάση του ΑΚΕΛ, ακόμη και το κομμάτι εκείνο που δεν συμφωνεί με τους χειρισμούw του κ. Χριστόφια στο Κυπριακό.

"Πρόεδρο διάλυσης κι όχι λύσης" αποκαλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου και υποστηρίζει ότι ο κ. Χριστόφιας αντί να ακολουθήσει μια σωστή γραμμή στο Κυπριακό, "προχωρά σε απαράδεκτες εκπτώσεις".
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος επικρίνει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση Χριστόφια και παραδέχεται ότι μεσολάβησε για να αποτρέψει τις διαγραφές από το ΔΗΚΟ του αναπληρωτή προέδρου Γιώργου Κολοκασίδη και του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

Πυρά
Εντύπωση προκαλεί ότι ο κ. Χρυσόστομος, εν όψει των εκλογών του 2013, στρέφει τα πυρά του και εναντίον του ηγέτη του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι "θα είναι ο δυστυχέστερος των ανθρώπων εάν κληθεί να επιλέξει μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Ν. Αναστασιάδη.
Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αλήθεια" ο κ. Χρυσόστομος δηλώνει ότι με δεδομένο ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι το 82% του κυπριακού λαού και οι Τουρκοκύπριοι το 18%, "δεν μπορεί να υπάρξει εξίσωση" και πρέπει να ισχύσει η αρχή "ένας πολίτης μία ψήφος, ώστε η πλειοψηφία να κυβερνά και η μειοψηφία να κατοχυρούται".
Στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που έχουν προκαλέσει τριγμούς στη Λευκωσία, απάντησε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σ. Ευαγόρου, εκφράζοντας τη λύπη του κόμματός του "για την ομολογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η με έντονο και απροκάλυπτο τρόπο παρέμβασή του στην πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου βλάπτει τον θεσμό της Εκκλησίας, τον οποίο ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου