Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

«Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό»


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Λιάνης

Με μία τετρασέλιδη επιστολή που απευθύνεται στο Γιώργο Παπανδρέου, ο Γιώργος Λιάνης ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής Φλωρίνης.


«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε κι έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς», αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για «φαύλο κύκλο» και για «μάταιες θυσίες του λαού», υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε να παραιτηθεί «με πάρα πολύ λύπη».

Τονίζει παράλληλα ότι «το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες» και προσθέτει: «Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω».

Ο Γιώργος Λιάνης τονίζει ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με στόχο τη συναίνεση ναυάγησε και ότι «θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3-4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο».

Ο βουλευτής αναφέρεται εκτενώς στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φλώρινας και δηλώνει:
«Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Ελληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Κλείνοντας την επιστολή του, εξηγεί ότι δεν παραιτείται από την κοινοβουλευτική του έδρα διότι «δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές από το λαό της Φλώρινας».

Ενώ γνωστοποιεί ότι θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία «και πιστεύω ότι από κει θα βοηθήσω και την Ελλάδα και την πατρίδα μου περισσότερο».

«Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και το λέω αυτό με συγκίνηση μετά από συνοδοιπορία είκοσι δύο ολόκληρων χρόνων», καταλήγει ο Γιώργος Λιάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου