Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


- Ναυάγησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας

 - Ανασχηματισμό ανήγγειλλε ο Παπανδρέου

- Παραμένουν οι διαδηλωτές ειρηνικά στην πλατεία

-Απομονώθηκαν οι κουκουλοφόροι αγνώστης προελεύσεως...


Χιλιάδες πολίτες παραμένουν ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από τους «γνωστούς άγνωστους» και τις σφοδρές οδομαχίες των κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή, υπό την πίεση των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τελικά μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά δεν επετεύχθη συνεννόηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει αύριο σε ανασχηματισμό και αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.  

Τα δύο μεγάλα κόμματα συζήτησαν την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς εξέπληξαν και τους πιο στενούς τους συνεργάτες βάζοντας επί τάπητος τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.


Οι υλικές ζημιές στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους είναι εκτεταμένες. Οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν κυριολεκτικά τα μάρμαρα της πλατείας, έσπασαν παγκάκια και τα γύρω καταστήματα.

Ένα μεγάλο μπλοκ αγανακτισμένων κατόρθωσε να περιφρουρήσει το πάνω μέρος της πλατείας. Από τα μεγάφωνα απηύθυναν συνεχώς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο επικρατεί ηρεμία, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούν να καθαρίσουν την πλατεία και παραμένουν εκεί περιμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου