Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ...

 

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για τη συμπλήρωση των 94 χρόνων από τη σφαγή των Ποντίων από τους Τούρκους στις 19 Μαΐου του 1919 παρέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η παρουσία του προκάλεσε έκπληξη για το θράσος και την υποκρισία του να… τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Μουσταφά Κεμάλ και την ίδια στιγμή να θέλει να σηκώσει άγαλμα του στην πλατεία Αριστοτέλους.


Περίπου 350.000 Ελληνοπόντιοι σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 (είχε προηγηθεί η γενοκτονία των Αρμενίων). Κι όμως ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται λάτρης κάθε τι Οθωμανικού και χθες έκανε σαν να μην τρέχει τίποτα ενώπιον των δημοτών του Πόντιων και Μικρασιατών προσφύγων, ενώ από σήμερα είναι βέβαιο πώς θα συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει για την… προσέλκυση Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μπουτάρης θέλει να τοποθετήσει άγαλμα του Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους θεωρώντας τον ως έναν «πολύ μεγάλο ηγέτη της Θεσσαλονίκης», όπως έχει δηλώσει σε εκπομπή στη Δημόσια Τηλεόραση. Παραχωρεί ταυτόχρονα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί ώστε να γίνονται λατρευτικές τελετές και έχει ανοίξει ένα σούρτα φέρτα στην Τουρκία για την προσέλκυση Μουσουλμάνων.

Δεν μας φτάνουν αυτοί που έχουμε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θέλει να μας φέρει κι άλλους.   
Θέλει ο κ. Μπουτάρης να διαγράψουμε από τις μνήμες μας τα 400 χρόνια σκλαβιάς υπο τον τουρκικό ζυγό, να ξεχάσουμε τις σφαγές όπως αυτές των Ποντίων και των Μικρασιατών και να δώσουμε τα χέρια με τους «καλούς» πλέον γείτονες. Έτσι επειδή το θέλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης γιατί «οι γενοκτονίες τώρα πλέον αποτελούν παρελθόν». Αγνοεί ο κ. Μπουτάρης τις νεοοθωμανικές βλέψεις των Τούρκων που θέλουν τα πάρουν το μισό Αιγαίο και μαζί τους υδρογονάνθρακες, που θέλουν τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο για τον ίδιο σκοπό, που θέλουν ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Θράκη και προβάλουν ένα σωρό ακόμη αξιώσεις σε βάρος του Ελληνισμού.

Είναι να απορεί κανείς όχι μόνο με τον κ. Μπουτάρη, αλλά με αυτούς που τον ανέχονται ως δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου