Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΑΛΕΠΟΥ...ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ...

Έρχεται στην Αθήνα ο Τζον Κέρι

Θα φέρει στις αποσκευές του πρόσκληση στο Σαμαρά για συνάντηση με τον Ομπάμα

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί εντός του καλοκαιριού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θέλοντας να δείξει τη διάθεση των ΗΠΑ για αναθέρμανση των σχέσεων με την ελληνική κυβέρνηση.


Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία για δυσαρέσκεια της αμερικανικής κυβέρνησης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, την οποία ενίσχυε το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ακόμα προσκληθεί στο Λευκό Οίκο, αν και έχει αναλάβει τα καθήκοντά του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα «Νέα», ο Κέρι όχι μόνο θα έρθει για επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά θα φέρει μαζί του και επίσημη πρόσκληση από το Λευκό Οίκο προς τον πρωθυπουργό για συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας από τους λόγους που κρίνεται αναγκαία η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά ήταν η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της οποία έτυχε πρόσφατα ο Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, γεγονός που, βάσει του πρωτοκόλλου ισορροπίας που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, σημαίνει ότι θα πρέπει και η ελληνική πλευρά να γίνει επίσης δεκτή.

Πάντως, διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα επισημαίνουν ότι η εικόνα «ψυχρότητας» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Αθήνα οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι απορροφημένη στα εσωτερικά της προβλήματα και ως εκ τούτου δεν αποτελεί μέρος των σχεδιασμών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά την τρέχουσα περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου