Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ : Το Υπουργείο Γεωργίας αναβίωσε θεσμό 2.500 ετών !

Καλό:

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης «Θεσμοφόρια 2013», πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη.
Η αναβίωση των Θεσμοφορίων (Αρχαίος αγροτικός θεσμός προς τιμήν
της θεάς Δήμητρας, συνδεδεμένος με τη γη, τους καρπούς και την ανάπτυξη της γεωργίας) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και ο Νομός Πέλλας, με την παρουσία πολλών τοπικών παραγωγών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες να γνωρίσουν πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα από τον τόπο μας.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου, κατά τη διάρκεια των οποίων όλες οι Περιφέρειες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα «Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων» τους που αποτελούνται από αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα.

Στην έναρξη, από όπου και η φωτογραφία, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη και Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

από αριστερά: Χ.Γκουντενούδης, Σ.Μαυρίδου, Δ.Σταμενίτης. Γ.Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου