Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Λάμπουν» οι ελληνικές θάλασσες λέει η Κομισιόν – Ποσοστό καθαρότητας 93,3%


Την πέμπτη θέση σε όλη την Ευρώπη καταλαμβάνει η Ελλάδα αναφορικά με την καθαρότητα των θαλασσών της, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η οποία καταγράφει την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της χώρας μας συμπεριλαμβανομένων και των ποταμιών και λιμνών...


Τα ελληνικά ύδατα κολύμβησης έχουν πετύχει καθαρότητα σε ποσοστό 93,3% και η χώρα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με την πρωτιά να κατέχουν Κύπρος και Λουξεμβούργο που έχουν πετύχει το απόλυτο ποσοστό 100%.


Η τρίτη θέση πάει στη Μάλτα με 97% και μετά η Κροατία με 95%, ενώ την Ελλάδα ακολουθούν οι Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία 983%) και Ισπανία (83%).

Οπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα ποσοστά αυτά αντιπροσωπεύουν βελτίωση των αποτελεσμάτων του 2012 , ενώ το 94% των υδάτων της ηπείρου πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας.

Καταγράφεται, ακόμη, άριστη ποιότητα στο 78% των περιοχών, ενώ αυξήθηκε κατά 2% ο αριθμός των περιοχών που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις συγκριτικά με πέρυσι.

Παρά τη γενική βελτίωση, από τη φετινή έκθεση προκύπτει ότι η ποιότητα των υδάτων είναι ανεπαρκής σχεδόν στο 2% των παράκτιων, λιμναίων και ποτάμιων περιοχών κολύμβησης.

Από την άλλη πλευρά, τραγικά είναι τα ποσοστά περιοχών κολύμβησης σε Βέλγιο που συγκεντρώνει 12%, Ολλανδία (7%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου