Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

H OΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Ήταν μια πρωτόγνωρη στιγμή η ορκωμοσία της νέας Βουλής. Γιατί για πρώτη φορά, βουλευτές και μάλιστα η πλειοψηφία, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Εκτός από έναν!

Όποιος ήθελε ορκιζόταν με θρησκευτικό (όπως η Λιάνα Κανέλλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής που πήγαν κόντρα στους συναδέλφους τους από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) όποιος ήθελε με πολιτικό. Χμ, όχι όποιος ήθελε...

Στα έδρανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε κάτι που προκάλεσε αίσθηση. Ο Κώστας Ζουράρις προσπάθησε δύο φορές να σηκωθεί από το έδρανό του για να δώσει και πολιτικό όρκο, αλλά και τις δύο φορές ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μαζί με τη Μαρία Κόλια Τσαρουχά του συνέστησαν να καθίσει, κάτι που έκανε!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ 15 από αυτούς, ανάμεσα τους οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Μάρδας, ορκίστηκαν και στο Ευαγγέλιο.

Πολιτικό όρκο έδωσαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Ποταμιού μαζί με τους περίπου μισούς βουλευτές του.

Οι βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑνΕλ μαζί με ορισμένους βουλευτές από το Ποτάμι, έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Επίσης, οι δύο από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ορκίστηκε στο Κοράνι.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης, Γιάννης Τσιρώνης και Ράνια Αντωνοπούλου ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που έκαναν τον σταυρό τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού από την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου