Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μ. Ρεπούση επανέρχεται! Μετά τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών - Τα χαρακτήρισε νεκρές γλώσσες

       

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
           
                                             

 - Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να είναι υποχρεωτικά αυτά τα μαθήματα μόνο για όσους κάνουν κλασσικές σπουδές
- Η κα Ρεπούση δήλωσε πως δεν γίνεται να διδάσκονται αρχαία 11 ώρες από τις 34
- Ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος απέρριψε με έντονο τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο
- Τη Δευτέρα το υπουργείο αφαίρεσε τα θρησκευτικά από την Γ΄ Λυκείου των ΕΠΑΛ

Για άλλη μία φορά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κα Ρεπούση προκαλεί με τις απόψεις της, καθώς μετά τα θρησκευτικά και την κατάργησή τους από τα λύκεια που ζήτησε, τώρα ήρθε η σειρά των Αρχαίων Ελληνικών.

Η κα Ρεπούση ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ενιαίο λύκειο ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Γ Λυκείου και να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές.

Μάλιστα, η κα Ρεπούση χαρακτήρισε τόσο τα αρχαία ελληνικά όσο και τα λατινικά νεκρές γλώσσες, ενώ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται τα αρχαία 11 ώρες από τις 34 στην Γ΄ Λυκείου.

Προχώρησε βέβαια και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως εάν θέλουν οι Έλληνες να τιμήσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους, να φροντίσουν τα μουσεία, την εκπαίδευση, την τέχνη και τις δημοκρατικές αξίες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο μάθημα των θρησκευτικών λέγοντας πως δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στην εκκλησία και το σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο, μιας και υπάρχουν κατηχητικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος απάντησε με έντονο τρόπο πως τα αρχαία δεν είναι νεκρή γλώσσα, ενώ σημείωσε πως τα αρχαία είναι ο πλούτος της γλώσσας και αυτό είναι κάτι που συνεισφέρει.

Απαντώντας ο κ. Αρβανιτόπουλος στην κα Ρεπούση δήλωσε πως τα λατινικά πραγματικά είναι νεκρή γλώσσα, αλλά ξεκαθάρισε πως σε ότι αφορά στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών  10 ώρες διδάσκονται αρχαία ελληνικά μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου