Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Πρέπει να ζητήσει συγνώμη ο Αλέξης Τσίπρας»

 

 

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις περί «βλαχοδημάρχων»

«Φωτιές» τόσο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι «βλαχοδήμαρχοι» του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του έστειλε μήνυμα στους «πράσινους» δημάρχους ότι δεν πρόκειται να τους στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να τους στηρίξει.

Αυτές οι δηλώσεις του ήταν η αφορμή για να μιλήσουν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο Κώστας Ασκούνης μάλιστα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη και να μαζέψει τις εκφράσεις του. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτον δεν μπορεί να υβρίζει. Δεύτερον, δεν μπορεί να χωρίζει τους δημάρχους σε “δικούς μας και ξένους”. Είναι διχαστικά τα μηνύματα. Προέρχονται από τη δεκαετία του ΄50. Είναι ατόπημα. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει τόσα προβλήματα, μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις της χώρας μας, να αντιμετωπίσει, δεν μπορεί να μπαίνει μέσα στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνεται ο χώρος όπου σαφέστατα μέσα από αυτές τις κομματικές αντιπαραθέσεις, να βάζουν στη μέση την αυτοδιοίκηση. Να αφήσουν την αυτοδιοίκηση μακριά από τις κομματικές αντιπαραθέσεις να εκτελέσει το δύσκολο έργο που έχει».
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου