Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μέτρα τριών δισ. ευρώ μέσα στον καύσωνα


Σε εφαρμογή τρία μέτρα-φωτιά για να ανοίξει η στρόφιγγα των δόσεων

Ψυχρολουσία φόρων για εκατομμύρια φορολογουμένους και μαχαίρι 12% για 200.000 αμειβομένους με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια φέρνει ο Αύγουστος με στόχο 3 δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία και εξευμενισμό της τρόικας.

Τα μπάνια του λαού φέτος πάνε περίπατο και αντ’ αυτών την πόρτα των φορολογουμένων θα χτυπήσει ο ταχυδρόμος με το χαράτσι στα ακίνητα προκειμένου να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 2,2 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο χτύπημα θα έρθει με την εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με αποτέλεσμα κάθε λίτρο ζεστασιάς να κοστίζει από τον Οκτώβριο 1,40 ευρώ από 1 ευρώ πέρυσι. Στον προϋπολογισμό όμως θα γραφτούν έξτρα έσοδα 600 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο χτύπημα, όπως αναφέρουν τα Νέα, αφορά περίπου 200.000 εργαζομένους που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια των οποίων οι αποδοχές σύμφωνα με το Μνημόνιο θα έπρεπε να είχαν περικοπεί από την 1η Ιουλίου κατά 12% σε μέσα επίπεδα.

Το μέτρο δεν προχώρησε λόγω εκλογών, όπως άλλωστε και η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων η οποία θεωρητικά θα είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ληφθούν μέτρα 3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου