Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Εκνευρισμός Αρβανιτόπουλου για Πολύδωρα!


Έξω φρενών φέρεται να είναι ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Βύρων Πολύδωρας για την υπόθεση με την κατάργηση των φωνηέντων και των συμφώνων σε εγχειρίδιο για τη διδασκαλία της γραμματικής στις Ε’ και Στ’ τάξεις του Δημοτικού...
Προφανώς ο κ. Αρβανιτόπουλος νόμιζε πως μόνο με μια ερώτηση που κατέθεσε το παραδοσιακό στέλεχος της Ν.Δ. στη Βουλή θα τελείωνε το θέμα, ωστόσο, ο κ. Πολύδωρας στάθηκε παλληκαρήσια και παρενέβη με νέα δήλωση. Αντί για μικροκομματικούς θυμούς, ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους κάποιες πρωτοβουλίες και να κάνει συστάσεις προς τους 140 «ακαδημαϊκούς» που βεβηλώνουν την ελληνική γλώσσα.

Πέρα από τον δεδηλωμένο φραγκολεβαντινισμό με τη λατινικοποίηση του αλφαβήτου, το υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να αποδείξει ότι παράγει εκπαιδευτικό έργο που πηγάζει κι εστιάζεται στον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και το πνεύμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του υπουργείου δεν κρύβουν τους υπαινιγμούς για τον κ. Αρβανιτόπουλοότι αν γνώριζε γι’ αυτήν την υπόθεση έπρεπε να την έχει καταγγείλει ακόμα κι αν θα ερχόταν σε σύγκρουση με το συνάδελφο και υπηρεσιακό προϊστάμενό του, τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Κάποιοι πιο αυστηροί λένε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος προτιμά να μην αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα για να μην παίρνει και το πολιτικό κόστος. Αλήθεια, έτσι συνέβη και με το σκάνδαλο με τους δυσλεκτικούς στην Ύδρα, η οποία τυχαίνει να ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού;
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου