Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ...

Δεν απέκλεισε ούτε νέα μέτρα το 2012 ούτε και απολύσεις στο Δημόσιο εάν δεν προχωρήσει η εφεδρεία!



Την ελπίδα ότι το PSI θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τους επικεφαλείς της Τρόικας και τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) κ. Τσάρλς Νταλάρα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και για τη συμφωνία απομείωσης κατά 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις ο υπουργός δήλωσε ότι "Αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011 όπως έχει προβλεφθεί δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αν καταγραφούν αποκλίσεις θα δούμετι πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή να αναλάβω αυτό το φορτίο. Πρέπει να το αναλάβει η κυβέρνηση μετά από νωπή εντολή του λαού».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η τρόικα να απαιτήσει νέα μέτρα ώστε να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι αυτό θα το κρίνει η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις, κάνοντας μάλιστα έκκληση στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας να πουν ξεκάθαρα τις προτάσεις τους. Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο υπουργός είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει σε προεκλογική περίοδο πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων με την τρόικα ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα διεξάγεται ένα προκαταρκτικός γύρος διαβουλεύσεων και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη και δύσκολη εβδομάδα.

Η τρόικα κατά τη διάρκειας της εβδομάδος θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και πριν την αποχώρησή της θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Στις αρχές Ιανουαρίου θα επιστρέψει με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο παράλληλα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI. Στόχος είναι όπως είπε ο υπουργός να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες έως το τέλος Ιανουαρίου.

1 σχόλιο: