Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ANAIMAKTA EΛΗΞΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

 

Απόπειρα ομαδικής απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποίησε ομάδα κρατουμένων με επικεφαλής τους Π. Βλαστό και έναν εκ των αδερφών Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο.

Η ιστορία ξεκίνησε στο χώρο του επισκεπτηρίου, την ώρα που 25 πολίτες είχαν πάει να επισκεφθούν συγγενείς τους. Τότε οι Βλαστός, Νικολοπουλος και τρεις ακόμα κρατούμενοι, ακινητοποίησαν πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού και τους έσυραν στο εσωτερικό της αυλής των φυλακών.  Στη συνέχεια άφησαν τους τρεις δεσμοφύλακες και κρατάνε δύο ομήρους.

O  ισοβίτης Παν. Βλαστός, είναι γνωστός από την υπόθεση από την απαγωγή του επιχειρηματία Περ. Παναγόπουλου και ο Νικολόπουλος (δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το ποιος από τα δύο αδέλφια συμμετέχει στην απόπειρα απόδρασης) είναι ένας από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της Φωτιάς».

Αναίμακτα όμως έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ένα όπλο και τρία μαχαίρια κουζίνας ήταν τα όπλα που παραδόθηκαν στις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου