Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε χρήματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου



Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα ταμειακό πρόβλημα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου έδωσε Β.Βενιζέλος. Απεύθυνε έκκληση στους πολίτες για την επίτευξη των φετινών δημοσιονομικών στόχων

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι τόσο η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και να πεισθούν οι αγορές ότι η Ευρωζώνη έχει καταλήξει σε μία ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012, λέγοντας ότι αυτό δεν αληθεύει και πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ανέφερε.

Ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστουν με συνέπεια, πρόσθεσε.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη λήξη τίτλων της και όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που εξαρτώνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο ΥΠΟΙΚ απέδωσε την απόφαση για αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου, πρώτον, στο γεγονός ότι επίκειται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου, δεύτερον, στο ότι αναμένεται η ψήφιση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια και, τρίτον, στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.

Το ζήτημα δεν είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, το ζήτημα είναι να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μια συνολικά βιώσιμη λύση, ανέφερε. Ζητούμενο είναι η εφαρμογή των μέτρων, τα οποία θα ψηφιστούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Αναφερόμενος εξάλλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε μια δημιουργική και υπεύθυνη συζήτηση, η οποία ήταν φιλική προς την Ελλάδα.

Υπογράμμισε επίσης πως όλοι σέβονται την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός, ενώ αναφέρθηκε και στη θετική υποδοχή που είχαν τα νέα μέτρα στο εξωτερικό. Αν μπορούσαμε μόνοι μας να αποφασίσουμε το πρόγραμμα, είπε, δεν θα αποφασίζαμε προσαρμογή τέτοιου μεγέθους σε 2,5 χρόνια. Ανέφερε δε πως, επειδή οι λαοί των κρατών μελών της ΕΕ δεν θα δωρίζουν τίποτε αλλά μας δανείζουν, «θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου