Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γερμανικό χωριό παράγει 321% περισσότερη ενέργεια απ’ ότι χρειάζεται!

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!..


Αυτοί οι Γερμανοί πραγματικά είναι απίστευτοι. Όχι μόνο έχουν αποφασίσει να κλείσουν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας αλλά έχουν και ένα χωριό που ονομάζεται Wildpoldsried, το οποίο βρίσκεται στη Βαυαρία και παράγει 321% περισσότερη ενέργεια απ' ότι χρειάζεται.

Το μικρό αγροτικό χωριό στο κρατίδιο της Βαυαρίας δημιουργεί ένα εντυπωσιακό ετήσιο εισόδημα, 5.700.000 δολαρίων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η πράσινη πρωτοβουλία του χωριού άρχισε το 1997, όταν το συμβούλιο του χωριού αποφάσισε ότι θα πρέπει να οικοδομήσει νέες βιομηχανίες, να τηρήσει τις τοπικές πρωτοβουλίες φέρνοντας νέα έσοδα και να μην δημιουργήσει κανένα χρέος. Κατά τα τελευταία 14 χρόνια, η κοινότητα έχει καταφέρει να εξοπλίσει εννέα νέα κοινοτικά κτήρια με ηλιακούς συλλέκτες, να κατασκευάσει τέσσερις χωνευτήρες βιοαερίου (με το ένα πέμπτο των κατασκευών να είναι υπό κατασκευή τώρα) και να εγκαταστήσει επτά ανεμογεννήτριες έχοντας δύο ακόμα υπό κατασκευή.
Στο ίδιο το χωριό, 190 νοικοκυριά έχουν ηλιακούς συλλέκτες, ενώ η περιοχή επωφελείται επίσης από τρεις μικρές μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας, οικολογικό έλεγχο των πλημμυρών, και ένα φυσικό σύστημα λυμάτων.

Όλα αυτά σημαίνουν πως αν και με μόλις 2.600 μόνιμους κατοίκους το Wildpoldsried παράγει 321 % περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται. Επίσης έχει ετήσια έσοδα, 5.700.000 δολαρίων από την πώληση ενέργειας που είναι περριτή για τις καταναλωτικές του ανάγκες, πίσω στο εθνικό δίκτυο. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί στο χωριό, ειδικά για την παροχή υπηρεσιών προς τις εγκαταστάσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του χωριού, θεωρείται το γεγονός ότι το Wildpoldsried έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία για τη διατήρησή του και την πρωτοβουλία του για τις ανανεώσιμες ενεργειακές πηγές, γνωστή ως Klimaschutz (προστασία του κλίματος). Το Συμβούλιο κάνει ακόμα και επισκέψεις σε άλλα συμβούλια χωριών, για να παρέχει πληροφορίες για το πώς να ξεκινήσουν το δικό τους πρόγραμμα Klimaschutz.

Σημειώστε πως ο Δήμαρχος του Wildpoldsried, κάνει ενημερωτικές εκστρατείες όχι μονο στη Γερμανία αλλά παντού, μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία και προσπαθεί να εξηγήσει στους ακροατές του, πως το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην σύμπραξη θέλησης των απλών πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επιτυχία. Αυτό προυποθέτει την ενημέρωση των πολιτών για τα δεδομένα και τα πλεονεκτήματα των ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου