Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ENOΠΟΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

Με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας να «βράζουν» μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς, η Κριμαία, όπου τις....


τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και φιλορώσων, έχει γίνει θέατρο έντασης.

Μετά την εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής Βουλής το πρωί της Πέμπτης από ομάδες
ενόπλων, οι οποίοι ύψωσαν στην οροφή τη ρωσική σημαία υπό τις επευφημίες φιλορώσων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα για μία «ενωμένη Ρωσία», τα ξημερώματα της Παρασκευής ομάδα ενόπλων με στρατιωτικές στολές κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης και ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης.


Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, κατηγορώντας τη Μόσχα για «στρατιωτική εισβολή».

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Ίντερφαξ επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

Τι γίνεται στη Συμφερόπολη

Με βάση αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον τρία οχήματα KamAZ χωρίς πινακίδες έφτασαν στο αεροδρόμιο με περίπου 50 ένοπλους άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξοπλισμός τους είναι παρόμοιος με εκείνον της ομάδας των «ταγμάτων αυτοάμυνας» Ρώσων εθνικιστών που ζουν στην περιοχή και που την Πέμπτη πήραν τον έλεγχο υψώνοντας σημαίες της Ρωσίας στο Κοινοβούλιο της Κριμαίας και σε άλλα κτήρια.

Οι ένοπλοι οι οποίοι ανέλαβαν σήμερα τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Κριμαίας, περιπολούν τους χώρους του αλλά δεν έχουν μετακινηθεί προς τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.


Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου.

Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει.

«Είμαι μαζί με την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές... Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο -το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά», είπε.


ellinoskope.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου