Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Βγάζουμε στη φόρα όλη την ατζέντα του Άκη


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ !

“Λαβράκια”, που θα οδηγήσουν σε απαγγελίες κατηγοριών σε νέα πρόσωπα, καθώς και σε νέο κατηγορητήριο, βγάζει το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πιο ενδιαφέρον όμως, σημείο του, είναι αυτό, στο οποίο αναφέρεται σε ένα ισχυρό πρόσωπο με κύρος, το οποίο, όπως γράφει ο πρώην υπουργός, θα παρενέβαινε στο έργο της Δικαιοσύνης, για να τον “ξεμπλέξει”. Σήμερα, η iTabloid, φέρνει στο φως το μεγαλύτερο μέρος των σημαντικότερων σημειώσεων του ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου…
Στις σημειώσεις του, στο σημείο όπου αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει για τον....
“μεσολαβητή”: “Φρόντισα επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας”.


Ποιοι είναι όμως αυτοί που αναφέρονται στο ημερολόγιο του Άκη; Ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, διεθνούς βεληνεκούς, αναφέρεται επανηλειμμένως στην ατζέντα του πρώην υπουργού, προκαλώντας ερωτηματικά, καθώς οι δραστηριότητές του δεν συνάδουν με τα αντικείμενα των δύο υπουργείων στα οποία θήτευσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το όνομά του, αναφέρεται, μαζί με άλλα, επίσης πανίσχυρων επιχειρηματιών, όπως και μεγαλοδημοσιογράφων, αλλά και πολιτικών. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ποιος είναι ο “ισχυρός διαμεσολαβητής” που γράφει ο πρώην υπουργός ότι βρήκε για να τον βοηθήσει να “ξεμπλέξει” με τη Δικαιοσύνη;
Σε ό,τι αφορά τον πανίσχυρο επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες δικαστικές πηγές, δεν προκύπτει κάποιο επιλήψιμο στοιχείο, καθώς, ούτε δοσοληψίες φαίνεται πως υπήρξαν, ούτε “εξυπηρετήσεις”. Είναι μάλλον προφανές ότι για λόγους ισχυροποίησής του, ο πρώην υπουργός επιχειρούσε να αποκτήσει επιρροή στον μεγαλοεπιχειρηματία -κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να κατάφερε.
Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για άλλους επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο ημερολόγιο, καθώς όσο προχωρά η αποκωδικοποίηση,προκύπτουν και νέα στοιχεία.
Στο κομμάτι των χειρόγραφων σημειώσεών του, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, ο οποίος δεν του παραδίδει τις “συμφωνημένες επιστροφές” των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ. “Ρε Γιάννη”, αναφέρεται σε αυτόν και γράφει ότι το ποσό ήταν 1 εκατ. ευρώ “που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ” και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, γράφει για χρηματικά ποσά από “επιτυχή συνεργασία” με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, (αναφέρει αργότερα και την τετραετία 2000-2004): “Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου”.
Ο πρώην υπουργός του γράφει: “Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία”. Ακριβώς δίπλα, γράφει “10 ε” και συνεχίζει: “Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε”.



























www.itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου