Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εισιτήρια για αστικές συγκοινωνίες από τα σούπερ μάρκετ




Διαβάστε για την πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ. Πώληση εισιτηρίων σε σούπερ μάρκετ. Πώς θα λειτουργήσει το μέτρο και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή. Έρχονται αυξήσεις στις τιμές.
 



Με στόχο την πώληση εισιτηρίων σε δεσμίδες από σούπερ μάρκετ, ο ΟΑΣΑ απέκτησε τη δυνατότητα χρήσης barcodes στα εισιτήρια των
 αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού προχώρησε στην εγγραφή του ως μέλους της εταιρείας GS1 Ελλάς Α.Ε., η οποία διαχειρίζεται το διεθνές σύστημα των barcodes στη χώρα μας, για την απόκτηση της δυνατότητας χρήσης barcode.
Με αυτή την κίνηση ο ΟΑΣΑ εγκρίνει την εκτύπωση barcode στην οπίσθια όψη ικανής ποσότητας εισιτηρίων, εφόσον συναφθεί σχετική συμφωνία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, προτείνεται η συσκευασία δεσμίδων 10 εισιτηρίων με μορφή shrink για ποσότητα 1.000.000 εισιτηρίων.
Eνημέρωση επιβατικού κοινού
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η οπίσθια όψη των εισιτηρίων θα χρησιμοποιείται από τα super market για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα νέα σημεία πώλησης εισιτηρίων.
Την ίδια στιγμή και με βάση τη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, οι τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών θα πρέπει να αυξηθούν κατά το πρώτο 3μηνο του 2013 κατά τουλάχιστον 25%.
Συγκεκριμένα, το αργότερο τον επόμενο Μάρτιο θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να διαμορφώσει την τιμή του εισιτηρίων των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.
Προεκλογικά (πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου), στελέχη του υπουργείου Υποδομών διεμήνυαν ότι θα γίνει προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης της πρόβλεψης για αυξήσεις, ώστε αυτή να γίνει σε δόσεις μέχρι και το 2014.
Παράλληλα θα πρέπει τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών του ΟΑΣΑ να τροποποιηθούν αναλόγως, περιλαμβάνοντας τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου