Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μελανσόν: Τι ακριβώς κάνει η Λαγκάρντ για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες;


Η γαλλική κυβέρνηση επέκρινε την "ολίγον γελοιογραφική και σχηματική" άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε χθεσινή της συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» είπε ότι έφθασε η ....
ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, η Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμιά συμπόνια», είπε χαρακτηριστικά.

"Την βρίσκω (την άποψή της) ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί" στην Ελλάδα, δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Σφοδρή επίθεση και από τον Μελανσόν

Και ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελενσόν, κατήγγειλε σήμερα τις "αναξιοπρεπείς" δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι France 3 ο πρώην υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου, αναφερόμενος στη Λαγκάρντ, δηλώνει: ''τι ακριβώς κάνει αυτή για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις της Λαγκάρντ, σχετικά με τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημείωσε πως δεν είναι οι πολίτες που πρέπει να πληρώσουν, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία.

''Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους. Οι κοινοί έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους'', είπε.


http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου