Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Στις φυλακές οδηγείται ο Μάκης Ψωμιάδης

Tον δρόμο για την φυλακή παίρνει ο Μάκης Ψωμιάδης, που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, τα οποία είχαν εκδοθεί σε βάρος του για τον κεντρικό ρόλο που του αποδίδεται στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου.

Στις φυλακές οδηγείται ο Μάκης Ψωμιάδης
Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, που παραδόθηκε χθες από τις σκοπιανές Αρχές στην Ελλάδα, οδηγήθηκε αρχικά στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευ. Παντιώρα, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ακολούθως στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης, ώστε να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του, που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες.


Της έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη προηγήθηκε ένα «διπλωματικό θρίλερ» μεταξύ των Αρχών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, με επίκεντρο το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χωράς, που θα αναγραφεί στα έγγραφα.
Έπειτα από διάβημα, πριν από λίγες μέρες, του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, για καθυστέρηση των διαδικασιών έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, οι Αρχές της γείτονος αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τελικά το ελληνικό αίτημα, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος.
Στις φυλακές οδηγείται ο Μάκης Ψωμιάδης
Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αττική και απολογήθηκε στον ανακριτή για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν τον διευθυντικό ρόλο που του αποδίδεται στην υπόθεση της χειραγώγησης αγώνων του ποδοσφαίρου και του παράνομου στοιχηματισμού.
Αμέσως μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί και τη λύση κλήθηκε να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο τελικά έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον Μ. Ψωμιάδη. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.
Τον περασμένο Νοέμβριο, συνελήφθη στα Σκόπια, όπου παρέμενε κρατούμενος.
Στο πλευρό του σήμερα ήταν η οικογένεια του, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, επειδή όπως είπε δεν του φέρθηκαν καλά στα Σκόπια.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου