Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

1.500% αυξήθηκε η πορνεία σε ένα χρόνο στην Ελλάδα - 1 δις ευρώ ο ετήσιος τζίρος


- Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερόδουλων δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε εξετάσεις
- Κόκκινος συναγερμός στις αρχές για την εξάπλωση του AIDS

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μάστιγα της πορνείας στη χώρα μας. Στην Ελλάδα του μνημονίου, των περικοπών και των μισθών εξαθλίωσης, η πορνεία αυξήθηκε κατά 1.500% μέσα σε ένα χρόνο.

Η αυξηση της πορνείας συνδέεται με την εκρηξη της παράνομης μετανάστευσης καθώς αμέτρητα νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ αλλά και από χώρες της Αφρικής καταφθάνουν στην Ελλάδα για να τις εκμεταλλευτούν δουλέμποροι και σωματέμποροι οι οποίοι φυσικά θησαυρίζουν.

Ειναι ενδεικτικό οτι ο ετήσιος τζίρος απο την πορνεία στην Ελλάδα ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία της πορνείας αποτελεί τη δεύτερη σε κερδοφορία παράνομη δραστηριότητα στον κόσμο, μετά το εμπόριο ναρκωτικών, και αποφέρει 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Περισσότερες από 20.000 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Πρόκειται στην ουσία για κινούμενες υγειονομικές βόμβες καθώς δεν εκδίδονται μόνο σε παράνομους οίκους ανοχής αλλά σε δρόμους και σε κακόφημα ξενοδοχεία.

Οι 17 ιερόδουλες που έχουν συλληφθεί και ειναι οροθετικές είναι μόνο η θρυαλλίδα του προβλήματος όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ακης Κατσούλας "η πορνεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικά στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αύξηση 1.500%. Γύρω από αυτό το θέμα βέβαια υπάρχει και ένας τεράστιος τζίρος που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Το πρόβλημα οξύνεται ακομη περισσότερο λόγω της παράνομης μετανάστευσης".

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου